Bel ons op: 06 - 23485042

Bouwkundige keuring

Een goede bouwkundige keuring geeft inzicht in de aankoop of verkoopbeslissing. Om dit inzicht te verkrijgen kent een visuele inspectie zijn beperkingen. Om dit aan te vullen zal Keur-Vast tijdens de inspectie, metingen verrichtten om het bestaan van een bouwgebrek aan te tonen of uit te sluiten.
Als koper voldoet u met het rapport niet alleen grotendeels aan uw onderzoeksplicht zoals beschreven in NBW 7:17, maar heeft u ook een gedegen rapportage in uw bezit zodat u ook daadwerkelijk weet wat u koopt.

Nationale Hypotheekgarantie en onze bouwtechnische keuring
Onze bouwtechnische rapporten voldoen aan de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Onze rapporten kunnen dus worden gebruikt bij het rond krijgen van een financiering. Een bouwkundig rapport wordt vaak gevraagd voor woningen ouder dan 1940 en die met NHG worden gefinancierd. De hypotheekverstrekker wil graag zekerheid van de bouwtechnische staat van het onderpand wat wordt gefinancierd. Een bouwtechnische rapportage geeft hem die zekerheid.

Werkwijze
STAP 1: u vraagt een keuring aan middels het info@keur-vast.nl
STAP 2: wij maken in overleg met u een afspraak en sturen de afspraakbevestiging naar u.
STAP 3: wij voeren de keuring uit. U bent van harte welkom om mee te lopen tijdens de keuring, maar het is geen vereiste om een keuring uit te kunnen voeren.
STAP 4: u ontvangt het bouwkundig rapport binnen 4 werkdagen na de keuring. Het full-color rapport is o.a. voorzien van de foto's die tijdens de keuring zijn gemaakt. Zie het voorbeeldrapport.

Aanvraag
Een bouwkundige keuring kan zowel telefonisch als online aangevraagd worden. Bij online-aanvragen kunt u onder "opmerkingen of vragen" de gegevens invullen van de verkopende partij/makelaar, zodat wij een afspraak kunnen maken om de woning op te nemen, anderzijds nemen wij contact met u op. Onze inspecteur kan in meeste gevallen binnen drie werkdagen de woning opnemen. Afhankelijk van de woning, duurt een woningopname gemiddeld 1,5 a 2 uur. Indien de opname langer duurt dan gepland, dan berekenen wij geen extra uurloon door.